Besøg Mold-Masters site

Teknologi
Mold-Masters® konstruktion af varmekanalsystemer er bygget op omkring flere patenterede produktionsmetoder; især kan nævnes "vakuumlodnings" processen. Med denne metode bliver varmelegemet metallurgisk støbt ind i varmekanaldysen, fordeleren eller andre komponenter, som opvarmes. Den tætte kontakt mellem varmelegemet og grundstålet eliminerer luftlommer, som kan forårsage, at varmelegemet brænder sammen. Ydelsen af varmekanalen forbedres med denne konstruktion, som yderligere giver en hurtig overførsel af varmen til kritiske områder i smeltekanalen.

Kontrollen af hver enkel varmezone forenkles med den præcise anbringelse af en "type-J" termoføler, som placeres tæt på varmekilden ved et kritisk kontrolpunkt som f.eks. indsprøjtningspunktet.

Mold-Masters® mikroprocessorstyret varmeregulator bygger på et "closed-loop" termisk kontrolsystem. Varmeregulatoren optimerer nøjagtighed og reaktionstid ved hjælp af en PID kontrol-algoritme. Kredsløbet sikres ved hjælp af en "soft-start" funktion, hvor en lav spænding sendes af sted i tilfælde af evt. fugt i varmelegemet.

Anvendelsen af vakuumlodning har også gjort Mold-Masters® i stand til at producere kerner og kølebøsninger med komplekse kølekanaler for at forbedre kølehastigheden og reducere cyklustiden.

Varmekanalsystemer har gennemgået en stor udvikling siden starten af 1960'erne. Indsatsen inden for forskning og udvikling har resulteret i nye produktionsteknikker, som i høj grad har forbedret varmetransmissionen, driftssikkerheden og proceskontrollen af varmekanaler.

Ikke alene har varmekanalsystemet bevirket, at man sparer plastmateriale og opnår en hurtig cyklustid, men i mange tilfælde har varmekanalsystemerne åbnet dørene til nye støbeprocesser, som ikke ville have været mulige med et konventionelt koldkanalværktøj.

Eftersom behovet for stadig mere komplekse plastkomponenter med snævre tolerancer er stigende, vil varmekanalindustrien fortsat forske efter nye teknologier. Især vil der være fokus på konstruktionen af fordeler, integration af varme og varmelodning, der passer til de specifikke funktionskrav for værktøj og emne.

Et andet område, der vil være under vedvarende udvikling, er metoder til støbning af nye eksotiske materialer, som vil optimere de termiske og fysiske egenskaber, der i dag kræves af emnerne.

Besøg Mold-Masters site

Englmayer A/S
Skenkelsøvej 9 · Postboks 35 · DK-3650 Ølstykke
Telefon: +45 46733847 · Telefax: +45 46733859
E-mail: support@englmayer.dk
top